Fönsterlådor i Belgravia

 

Som svensk och promenera runt bland Londons gator och se allt grönt mitt i vintern gör en rätt missnöjd med att vara just svensk. Att vi skulle ha ute till exempel pelargonerna vid den här tiden är ju bara att glömma, speciellt när det är fullt snökaos i mars. Nej, vi får vänta lite till med att ta ut krukorna.

Det roliga med att besöka England är att de är så påhittiga. På vintern när det inte är säsong för att plantera ute i trädgårdarna, roar sig många med att istället sätta ut fina arrangemang i kruka eller blomsterlådor.

Blomsterlådor är ett alternativ för den som inte har trädgård och är samtidigt ett roligt sätt att prova olika kombinationer av växter. Först och främst är det förlåtande, blir det fel är det bara att göra om och prova något annat. Ingångar, entréer och fönster blir dessutom mycket mer inbjudande med .

 

Det roliga med fönsterlådor är ju som sagt att det inte finns några regler, men för att riktigt få till det med blommorna spelar harmoni en viktig roll. Eftersom blommorna och växterna ska inrymmas i ett litet utrymme som en låda, blir oftast effekten som allra bäst när man använder sig av ett färre antal och upprepar istället.

På den övre bilden har man valt att använda ett fåtal växter som man upprepar vilket känns harmoniskt och välkomnande.

Städsegrönt pryder fasaderna vid Eaton Square.

Snyggt blir det också när växterna speglar arkitekturen, prydligt och enhetligt.

En flyttbar plantering utanför en restaurang.

En rejäl växtvägg gör en tråkig tegelfasad mycket snyggare.

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *