Hidcote Manor Garden

Hidcote Manor Garden är en trädgård där växterna växer huller om buller, blommande buskar minglar med rosor, klätterväxter klänger över murar och häckar och skott av det ena och andra får sprida sig som det vill. Det var så Lawrence Johnston tyckte om sin trädgård, vilt på ett strukturerat sätt.

Lawrence Johnston var en före detta major som tillsammans med sin gamla mor bodde på Hidcote. Hans mor var änka och kom från en rik amerikansk släkt. Lawrence Johnston var konstnärligt lagd och hade ett stort intresse för hortikultur. Så när den militära karriären var över ägnade han all sin tid åt att anlägga sin trädgård samt att resa till andra länder som Sydafrika och Kina för att samla in växter.

1907 köpte Johnstons mor Hidcote som då bara bestod av en fastighet med ett fåtal björkar till trädgård. Genom åren skulle trädgården transformeras till en av de mest betydelsefulla Arts & Craft-trädgårdarna i England. Men det kom att ta många år innan trädgården kom till allmän kännedom. Johnston var en mycket privat man och få förutom hans 12 trädgårdsmästare kände till den från början eftersom den inte var öppen för allmänheten. Idag har Johnston fortfarande en viss mystik kring sig om vem han var, men likt många andra kända trädgårdsdesignerns lät han sig alltid fotograferas med sina hundar vid sin sida.

The Maple Garden

The Old Garden


The Circle

Upper Stream Garden

Red Borders

Beech Alleé

The Wilderness

 

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *