Trädgårdarna på Österlen: Den Engelska Trädgården

Bor man i Skåne händer det då och då att man gör en utflykt till Österlen. Naturen där är omtalad och likaså trädgårdarna! En av de trädgårdar jag velat se länge är Den Engelska Trädgården på Svabesholm – mest för att jag längtar kopiöst efter riktiga engelska perennrabatter.

Något som engelsmännen vet är att det är mängden av växter som gör trädgården vacker. Det kvittar om man vill ha en enbart grön trädgård med massa buxbom och tuja eller en trädgård med bara blommande, det måste vara mycket för att det ska bli något av det. Och här har man förstått det, på Den Engelska Trädgården frossas det i perenner och engelska rosor i sann engelsk anda.

Trädgården är dessutom väldigt färgglad, vilket är så otroligt vackert. Man blandar starka färger som gult, rött, lila, rosa, orange utan att bry sig om att det kan bli för mycket. En annan rolig detalj är att grönsaker får vara med på ett hörn. Engelsmännen har nämligen gjort det länge. Christopher Lloyd som ägde Great Dixter var en av dem som blandade in grönsaker i sina rabatter och gjorde det populärt.

Jo, man får verkligen känslan av att befinna sig i en väldigt välskött trädgård någonstans i södra England. Något som saknades var dock ett tea room med afternoon tea, en kopp te hade nämligen suttit väldigt fint.

För att inte bildbomba blir det ett blogginlägg med Austinrosorna också ❤

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *