Silvrig och pastellig höstrabatt

Nu när hösten på allvar börjar göra intåg med kallare temperaturer, är det dags för höstperennerna att börja ta för sig. I den här rabatten har jag använt mig av bl a höstsilverax, stormhattar, höstanemoner och svansfjädergräs som bildar en färgrik men harmonisk höstrabatt. Perennerna trivs både i sol och skugga och vill ha lagom med fukt.

Rabatten är inspirerad av tidiga höstmorgnar när dimman fortfarande ligger kvar och ger naturen det där speciella disiga uttrycket. Färgerna går från höstanemonernas pastelliga färger, stormhattarnas blå och vita toner till lammöronens mintgröna och höstsilveraxets dova färger. Strukturen i rabatten är varierande med svansfjädergräsets vippor som växer hej vilt i rabatten med tillåtelse att sprida sig, höstsilveraxet som med sina silvriga stänger bildar en vägg i bakgrunden och kärleksörten som är den fasta punkten i kompositionen.

1. Oktoberstormhatt Aconitum carmichaelii ’Cloudy’. 2. Trädgårdsstormhatt Aconitum x cammarum. 3. Höstanemon Anemone tomentosa ’Robustissima’. 4. Höstsilverax Actaea cordifolia ’Brunette’. 5. Lammöron Stachys byzantina ’Silver Carpet’. 6. Kärleksört Hylotelephium ’Stardust’. 7. Svansfjädergräs Nasella tenuissima ’Pony Tails’ 

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *