Sensommar i trädgården

Det börjar närma sig september och även om odlingssäsongen börjar gå mot sitt slut så är trädgården som finast just nu. Det är lite av ett lyckopiller att gå ut i den just nu, för trots att det varit en rätt trist sommar så har trädgården inte visat nåt som helst tecken på att det varit lite sol – snarare tvärtom! Skörden av grönkål och svartkål har varit rekordstor, chiliskörden enorm och i år blir det t o m majs! Så trots en dålig sommar ett väldigt bra trädgårdsår, det är jag tacksam för.

Nu har jag börjat så lite microgrönt för att mildra känslan av att sommaren snart är slut, nya skördar är botemedlet för det!

Jag gillar ju att ha saker på gång i trädgården och ett nytt projekt för hösten är att anlägga en liten damm. Jag ska försöka dokumentera det för det här projektet är jag verkligen eld och lågor över! 😍

Min ”pride and joy” är verkligen mitt squash- och pumpaland. Är helt besatt av pumpor och vintersquash och i år är landet monstruöst stort, det täcker snart halva trädgården. Favoritsorten är Rouge vif d’Etampes, det är en helt fantastisk pumpasort som är precis som den från Askungen.

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *