Kiftsgate Court Gardens

När man befinner sig i Cotswolds och besöker trädgårdar finns det vissa givna ställen som man bara måste se. Det finns klassiker som Hidcote, Snowshill och Rousham som är välkända, men Kiftsgate Court Gardens hör också till dem även om den inte är precis lika omtalad som de andra. Kiftsgate ligger dessutom väldigt nära Hidcote och när man ändå befinner sig i närheten är det naturligt att besöka bägge två.

Kiftsgate ligger i den lilla byn Mickleton och består av ett större manor house med en trädgård som sträcker sig nerför en slänt med vacker utsikt över den engelska landsbygden. Trädgården är känd för sina rosor, speciellt den egen framtagna Kiftsgaterosen som är en maffig sort som brer ut sig med en nästan överdrivet rik blomning i vitt.

Den halvmåneformade dammen som ligger i The Lower Garden är ett känt designelement i trädgården. Trädgården anlades av Heather Muir 1920 men den nedre delen färdigställdes inte förrän 1930, där dammen var ett av de senare projekten. Det intressanta med trädgårdens utformning är att den är organiskt planerad, där den snarare fått växa fram naturligt istället för att planeras på papper. Jämför man den med Hidcote – Lawrence Johnston var en mycket god vän till familjen – ter den sig helt annorlunda även om Heather Muir hämtade mycket inspiration av Johnston och Hidcote. Ofta talar man om att Kiftsgate har en väldigt feminin prägel medan Hidcote har en mer maskulin planerad sådan.

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *