Årets inspirationsträdgård

 

Varje vår anordnas Vår Trädgård i Malmö, en stor inomhusmässa där bland annat SLU Alnarp är med. Jag var där i år både som rådgivare och tävlingsdeltagare i trädgårdsinspiration. Tillsammans med en studentkollega satte vi ihop en av de tre designförslagen som sedan är med i en omröstning av årets inspirationsträdgård. Vårt tema var vego och utefter det skapade vi ett grönt rum som också blev framröstat som årets trädgårdsinspiration.

En nätt röra dagen innan mässan. Vi hade en dag på oss att färdigställa rummet på plats så det var ganska bråttom med att sätta upp allt. Växter och inredning skulle levereras och golv läggas samt andra inredningsdetaljer inhandlas.

Temat var som sagt vego och vi ville med vårt trädgårdsrum visa på hur vegetarianism inte bara är en trend utan en livsstil. Ekologiskt, hemmalagat och egenodlat har fått ett stort värde för allt fler. Genom att kunna odla fram egna råvaror ger det matlagningen en extra dimension, samtidigt som det främjar måendet både psykiskt och fysiskt att odla.

Till inspiration hade vi den urbana människan som anammat en grönare livsstil, men som inte har tillgång till en egen trädgård. Istället har personen skapat en trädgård i mikroformat på sin balkong, där hon med hjälp av odlingskärl och växtväggar kan få sina egna grönsaker och kryddor.

Växterna vi använde oss var en blandning av Hedera helix, Muehlenbeckia, Rex begonia, pelargoner av sorterna Mårbacka och Susan Payne. Mycket grönt kombinerat med vitt- och rosablommigt blev en rolig kombination.

Det färdiga resultatet 🙂

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *