Parc de Saleccia, Korsika

Det här är så mycket #throwback som det går att få! För det är nog i tider som dessa man faktiskt upplever sann glädje av att titta igenom gamla bilder. Man behöver all den inspiration som går att få!

Vi var på Korsika förra sommaren och det här är från ett besök i den botaniska trädgården. Parc de Saleccia ligger så långt norrut på ön det går att komma, längs Route de Bastia mot I’lle Rousse. Vägarna är vindlande och det känns som man kör en evighet, men parken är verkligen värd det – det här är så mycket medelhavsträdgård det går att få.

Parken är extremt torr, här bevattnas ingenting förutom en gräsmatta. Arterna som växer där är med andra ord mycket torktåliga. Instinktivt tänker man att de här växterna skulle stormtrivas i Sverige med våra numera regnfattiga somrar, att kanske kommer vi kunna ha riktiga medelhavsträdgårdar inom en snar framtid? Dock har vi ju ännu inte den 40-gradiga värmen som gör att dessa växter frodas, men vem vet snart har vi kanske den också…

Växterna som återfinns här är en blandning mellan välkända som Oliv, jordgubbsträd, Grevillea, Kunzea, Helicrysum, lavendel… men också mer okända som kamlavendel och en korsikansk julros.

Therese

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *